Joan Plans ens dóna les claus per liderar en un món V.U.C.A

La primera sessió del 2019 es va dur a terme el passat 24 de gener als centres d’Ensenyament Educem. S’inicià amb una xerrada del tot inspiradora a càrrec de Joan Plans, professor d’ESADE, que va donar les claus per afrontar el repte del lideratge en un món VUCA (volàtil, incert, complex i ambigu). Plans donà, mitjançant recursos interactius i a través d’un discurs motivacional, les eines pràctiques per afrontar-se com a individu i com a líder a un entorn en constant canvi.
Els punts necessaris per plantar cara a aquest terreny hostil els va resumir en quatre. Tenir visió davant la volatilitat, comprensió i empatia per fer front a la incertesa, ser clars davant la complexitat i àgils enfront l’ambigüitat. D’aquesta manera i tenint clar què volem aconseguir, podrem comunicar-ho amb convicció i transmetre-ho amb passió per alinear al nostre equip. Destaca el component humà per sobre de tot, confiar en les persones, mirar als ulls, comprendre i riure. Entendre que el canvi comença en un mateix i sent sempre positiu i optimista. L’actitud ha de ser vital i en projecció de reinventar-se i millorar.

La sessió va finalitzar amb l’assemblea general ordinària anual en referència a l’any anterior.

 

About the Author
El Grup de Desenvolupament de Directius Empresaris GDE, és una associació empresarial sense afany de lucre que pretén estimular i desenvolupar l’activitat econòmica al territori i entre els seus associats.