La Responsabilitat Social Corporativa i els Objectius de Desenvolupament Sostenible, per Àngel Castiñeira

El passat 19 de setembre, l’Hotel Granollers va tornar a acollir una sessió que s’inicià amb la xerrada “De la Responsabilitat Social Corporativa (RSC) als Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS)”, a càrrec del professor d’ESADE Àngel Castiñeira. Va dividir el col·loqui en tres punts: El paper de l’empresa en el context actual i els impactes positius i negatius de les seves accions; La nova concepció de l’empresa que emergeix; i la funció, cada vegada més rellevant, de les polítiques de RSC i ODS i com aplicar-les.

Vam fer un important repàs de la història i les crisis originades per males praxis i manca de valors d’empreses poderoses. Fa èmfasi en el fet que tenim molts reptes globals i que ara disposem d’un pla d’actuació global per guiar-nos: l’Agenda 2030, els 17 objectius marcats per l’ONU. Posem l’accent en el greu problema mundial mediambiental i la importància que les empreses gestionin i liderin un canvi de paradigma. Va il·lustrar tota la xerrada amb exemples molt clarificadors, i va acabar amb recomanacions per afrontar aquesta situació des dels nostres negocis.

 

About the Author
El Grup de Desenvolupament de Directius Empresaris GDE, és una associació empresarial sense afany de lucre que pretén estimular i desenvolupar l’activitat econòmica al territori i entre els seus associats.