Parlem sobre els negocis familiars i la compravenda d’empreses

El passat 21 de febrer, l’Hotel Granollers va acollir una sessió que s’inicià amb la presentació del llibre “Continuar, vendre o comprar”, a càrrec d’en Jordi Tarragona, el seu autor. L’obra ens convida a sortir del marc mental que ens limita per saber quina de les tres opcions és l’òptima en un negoci familiar. Ens va parlar sobre la comunicació i l’educació dels fills, establint un diàleg sincer i respectant la seva llibertat. Alhora, deia que cal transmetre valor, coneixement i sentiment de pertinença perquè puguin estimar el negoci. En el cas que es volgués vendre o comprar, va explicar les claus per encertar sense sucumbir a pressions o presses, que moltes vegades són les causants de les decisions precipitades i errònies.

La segona part de la sessió va acollir un col·loqui sobre el servei Reempresa a càrrec del seu director, l’economista Albert Colomer. Ens va submergir en la història de la seva vida i ens va explicar com i per què va fundar Reempresa, fent néixer una xarxa de compravenda d’empreses facilitant tot el procés. Actualment han aconseguit vendre 2.330 empreses per tot el territori.

Després de la pausa, vam estar parlant de què hem après i com hem aplicat els continguts de les sessions anteriors per treure’n el màxim partit, compartint tot allò que pugui ser beneficiós pels associats. Els punts que van reiterar-se van ser el comportament del nou consumidor i la transmissió de l’empresa familiar.

 

 

About the Author
El Grup de Desenvolupament de Directius Empresaris GDE, és una associació empresarial sense afany de lucre que pretén estimular i desenvolupar l’activitat econòmica al territori i entre els seus associats.